Såhär skyddar du dina barn mot solen på resan.

Såhär skyddar du dina barn mot solen på resan.

Ska du ut och resa och känner dig osäker på hur du ska skydda dem mot solen? Du är inte ensam. Vi är många som är medvetna om riskerna med solens strålar och dess konsekvenser i form av svidande solbränd hud som i sin tur kan leda till både åldrande av huden och i värsta fall hudcancer. Men hur gör man? Hur får man barnen att vilja ha solskydd?

Det enklaste vore såklart att hålla sig inomhus, men hur roligt är det? Man vill kunna vara ute och njuta samtidigt som man känner sig trygg med att man är skyddad på rätt sätt. "Jag har jagat mina barn med solskyddskrämer så många gånger, och alltid oroat mig för att skyddet minskar under dagen. Tillslut tänkte jag, det måste gå ett göra det här på ett smidigare sätt" säger en av Kalanis grundare Sara Sandgärde.

Nedan har vi listat konkreta tips på vad du kan göra för att skydda dina små mot solen under hösten och vinterns resor. 

  • Kläder är bästa skyddet. En vanlig bomullströja kan dock ha så lite som faktor 10.
  • Använd solskyddskräm där kläder inte täcker.
  • Tänk på att alltid bära huvudbonad, som gärna skyddar såväl nacke som ansikte.
  • Var så mycket i skuggan som möjligt.
  • Vistas inomhus de timmar när solen är som starkast.

Alla Kalanis plagg har faktor 50+, långa ärmar och ben samt är tillverkade i ett tunt och luftigt italienskt kvalitetstyg. 

Kalanis produkter finns att köpa på apoteket.se, NK Lek & Baby Stockholm, Bonti.se, babyland.se, bamba.se samt på Kalani.se

Trevlig resa :)

 

 

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.